8.7.2013

מתכון משישי

אני לא בטוחה שזה עובר מספיק מעל דפי הבלוג, אבל הגיע הזמן להתוודות בקול רם, שחור על גבי לבן של אינטרנט, אני נהנת לבשל. אמנם פחות בימי הקיץ החמים, כששהיה בסמוך לתנור לוהט וסיר מהביל הופכים מהר מאוד לסאונה רטובה, אבל באופן כללי, אני נהנת להמציא, לשדרג ותכנן מנות לבד. לפעמים בהשראת מנה שאכלתי במסעדה כלשהי ולפעמים ממתכון שראיתי בבלוג כלשהו.

בשישי האחרון החלטתי להכין המבורגר מפורטבלו לארוחת ערב, בשילוב עם תפוחי אדמה בתנור בגרסא טעימה, קלה להכנה וכוללת 2 כפות שמן זית על המון תפוחי אדמה, כלומר רזה יחסית. כשפרסמתי את התמונה הבאה בפייסבוק, עלו דרישות למתכון(היי לובה, היי מעיין), אז החלטתי לשתף גם את שאר קוראי הבלוג.
המתכון הוא טבעוני לחלוטין, בהנחה כמובן שמשתמשים בלחמנייה ללא ביצים. אל תבינו לא נכון, לא הפכתי לטבעונית(הלוואי שהייתי מסוגלת להתחייב לשינוי כזה), אבל אנחנו משתדלים לצרוך פחות בשר ולשמור על אורח חיים בריא יחסית. המנה הזו טעימה, משביעה ולא מסובכת להכנה.

לתפוחי אדמה
המתכון שייך לבצק אלים והופיע באחת מחוברות המתכונים לחגים שלה. ממש פשוט להכנה והתוצאה היא קוביות צ'יפס פריכות וטעימות מינוס הטיגון והשמן.
  • חותכים 5 תפוחי אדמה לקוביות קטנות, בערך 1.5X1.5X1.5 סנטימטר.
  • בקערה, מערבבים את תפוחי האדמה עם שתי כפות שמן זית, חצי כפית פלפל שחור ושני שליש כפית מלח(אפשר להפחית או להוסיף לפי הטעם). 
  • מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומפזרים באופן שווה, כך שאין קוביות שמכסות אחת את השנייה.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים עד להשחמה(בערך שעה-שעה וחצי, תלוי בתנור שלכם).
  • אין כל כך צורך להפוך אותם באמצע האפיה, זה רק מעט מזרז את התהליך.

לסלסת עגבניות ביתית
במתכון הזה שאילתרתי לפני כמה שנים (מאז הפך לשותף קבוע לאירוח חברים עם דוריטוס) אפשר להשתמש עם ובלי בישול. ללא בישול הוא מתאים מאוד בתור דיפ, לאחר בישול וצמצום הוא הופך לשותף מצויין ללחמניה.
  • בבלנדר מוט, טוחנים שתי עגבניות בשלות ובינוניות למרקם קרמי.
  • מוסיפים פנימה שתי שיני שום וטוחנים שוב.
  • מתבלים ברבע כפית צ'ילי גרוס, רבע כפית מלח וכפית שמן זית. 
  • למטרת ההמבורגר, מזגתי את התערובת לסיר קטן ובישלתי למשך כ15 דקות על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהצטמצם.
להמבורגר פורטבלו
את המרינדה הזו אילתרתי בשישי והיא יצאה ממש מוצלחת. המרינדה הופכת את הפטרייה לעוד יותר עסיסית וזה יעבוד גם עם שמפניון. עוד אילתור מוצלח וגם נקי יחסית הוא להכין את הפטריות בטוסטר(זה שמכינים בו טוסט גבנ"צ) ולשים נייר אלומיניום כך שהרוטב לא נוזל החוצה. בצורה הזו הפיטריות מתבשלות עם הרוטב, אבל לא צריך להיאבק בניקיון המחבת אחר כך.
  • למרינדה, מערבבים:
    • 5 כפות רוטב סויה.
    • 3 כפות יין לבן.
    • מיץ מחצי לימון.
    • 3 כפות שמן זית.
    • 3 שיני שום כתושות.
    • חצי כפית פלפל שחור
  • שופכים את המרינדה על הפטריות(הטריק שלי הוא לשים את הפטריות הפוכות בכלי כך שהן מתפקדות כקערה קטנטנה, ולמלא אותן במרינדה, כך הן סופגות אותה טוב יותר) ומשרים למשך שעה לפחות(אפשר גם יותר).
  • מבשלים במחבת או בטוסטר.


בתאבון!

2 תגובות:

לובה אמר/ה...

היוש! חיכיתי למתכון הזה בשקיקה והוא נראה מעולה, אני חושבת שאפילו אנסה אותו בסופ"ש אז תודה :)

נגה אמר/ה...

יאמי נראה מעולה!!