כפי שציינתי בפוסט הקודם, לפני קצת יותר משבוע חזרנו מסופ"ש נעים בברצלונה. גם הפעם בחרנו לישון באותו המלון שבו ישנתי בנסיעה הקודמת שהוכיח את עצמו שוב כמוצלח. מזג האוויר היה מצויין, 20-24 מעלות במהלך היום ובערב הטמפרטורות ירדו ל18-20, ממש לא משהו שדורש מעיל כבד או אפילו סוודרים. הגשם ריחם עלינו ולא קפץ לביקור במהלך שהותנו, מה שהפך את הטיול למושלם.
עדכונים טכניים
כרטיסיית T10 ל10 נסיעות במטרו באזור המרכז עולה כעת 9.8 יורו. אנחנו קנינו במהלך הטיול שלוש כרטיסיות לשנינו(אפשר להעביר את אותה הכרטיסיה פעמיים בכל נסיעה, כך שזה יוצא נוח ומשתלם גם לזוג) וזה הספיק לנו(נותרו 4 נסיעות בכרטיסיה האחרונה, אבל מאחר ונסיעה בודדת עולה 2 יורו, ברגע שיש יותר מ5 נסיעות, כבר עדיף לקנות כרטיסיה).
הכניסה לאזורים מסויימים בפארק גואל עולה כסף ומדובר בדיוק באזורים המתויירים(אלא מה). העלות לא כזו גבוהה, במיוחד בהתחשב בכך שמדובר באתר תיירות, אבל מה שאותנו ביאס היא העובדה שהכרטיס הוא לכניסה בשעה מסויימת לאזורים המגודרים(המרפסת עם הספסלים היפים ולמבנים בכניסה). יצאנו קצת שאננים ולא חשבנו בכלל שיהיה שינוי בפארק ופשוט נסענו לשם וכשהגענו מצאנו את התור, הגדרות וההמתנה. אפשר לרכוש כרטיסים במקום בעלות של 8 יורו לאדם או לרכוש אונליין בעלות של 7 יורו לאדם. קחו בחשבון שאם אתם מעדיפים להיות ספונטנים ולא לרכוש אונליין אלא במקום, בכדי לא להתחייב לתאריך ושעה, יש סיכוי לא רע שתגיעו ותאלצו להמתין לשעת הכניסה שלכם. אנחנו הגענו ב11 בבוקר, אבל השעה הקרובה הפנוייה היתה 12(לשעות 11 ו11:30 הכל התמלא), אז טיילנו קצת בפארק באזור החינמי, צפינו קצת בהופעה של The Mananers וחזרנו למטה ב12.
ביום ראשון רוב החנויות סגורות. הקניון היחיד שפתוח באזור מרכז העיר הוא המרה מגנום ויש בו לא מעט רשתות מוכרות. קחו בחשבון שמאחר שזה המקום היחיד שפתוח, הוא מאוד מאוד עמוס. גם השוק סגור ביום ראשון ולכן אם תכננתם לקנות משהו הביתה, תעשו זאת לפני יום ראשון.
אוכל - שלוש המלצות ואזהרה
אקדים ואומר שאני מתנצלת בפני הצמחונים/טבעונים שקוראים את הפוסט הזה. בברצלונה אוכלים בשר והרבה ממנו. שמעתי שיש פה ושם מסעדות צמחוניות בעיר, אבל ברוב המסעדות שאנחנו ביקרנו בהן המנות הכילו פירות ים או בשר מסוג כלשהו. נהננו מאוד מהאוכל בטיול כי אפשר לאכול לא רע בכלל בתמחור סביר יחסית(יותר זול מטאפאס אחד העם למשל).
אחזור על ההמלצה הקודמת על לוליטה טפריה. עברה שנה והמסעדה עדיין מוצלחת מאוד. העיצוב שומר על קו אחד ונעים לשבת שם(בלא מעט מהטאפאסים יש אווירת תקתוק, כאן קצת פחות). מנה מצויינת שניסינו ונשמעת פשוטה למדי להכנה בבית היא מנה של ביצת עין עם פטריות כמהין, שמן כמהין ופרוסות נקניק חזיר ספרדי(Jamon Iberico). אי אפשר לתאר עד כמה הטעמים האלה השתלבו נהדר יחד. מנה מצויינת שגרמה לנו לנגב את הצלחת לשאריות. הפטאטאס של לוליטה נשארו גם הפעם הכי טעימים בטיול.
חזרנו גם לטאלר דה טאפאס ברובע הגותי שהפתיע לטובה והיתה יותר מוצלחת מאשר הביקור הקודם(יכול להיות שתלוי בבחירת המנות). מומלצות מנות האספרגוס, הפטריות, הצ'וריסוס ברוטב פפריקה והקלאמרי.
מסעדה מוצלחת במיוחד שהגענו אליה דרך tripadvisor היא Bambarol. אמנם מדובר במסעדת טאפאסים, אבל האווירה היא דווקא של מסעדה רגילה, עם טפטוף בקצב איטי של המנות ואווירה רגועה יותר. החיסרון היחיד הוא האקוסטיקה הלא מוצלחת, אבל אם לא יושבים לידכם קבוצה קולנית מדי זה לגמרי נסבל. נהננו מאוד מהארוחה שם והמלצרים היו ממש סבלניים ואדיבים. מומלץ בחום.
וכעת לאזהרה. שמענו וקראנו המון המלצות על טאפאס 24 וממש התאכזבנו. תמחור מאוד גבוה ביחס למנות מיניאטורה(גם בקנה מידה טאפאסי), מנות לא כאלה מיוחדות או טעימות(המון המון שמן), מלצרים חסרי סבלנות או רצון לעזור בבחירת המנות ואווירת "יאללה, תסיימו כדי שנוכל לדפוק את הלקוח הבא". יצאנו מהמקום בתוך 20 דקות אחרי שאכלנו 4 מנות(שהגיעו בערך יחד) ושתינו בירה. לוותר.
כל התמונות בפוסט צולמו באמצעות iPhone 5, העדשה של המצלמה התחרפנה במהלך הטיול והאייפון הציל אותנו.
המלצות נוספות ופרטים נוספים תוכלו לקרוא בפוסט המלצות הקודם לברצלונה(שם תהנו גם מתמונות של העיר ולא רק של אוכל)
מתוך ארוחת הבוקר המוצלחת במלון H10 Itaca
כרטיסיית T10 ל10 נסיעות במטרו באזור המרכז עולה כעת 9.8 יורו. אנחנו קנינו במהלך הטיול שלוש כרטיסיות לשנינו(אפשר להעביר את אותה הכרטיסיה פעמיים בכל נסיעה, כך שזה יוצא נוח ומשתלם גם לזוג) וזה הספיק לנו(נותרו 4 נסיעות בכרטיסיה האחרונה, אבל מאחר ונסיעה בודדת עולה 2 יורו, ברגע שיש יותר מ5 נסיעות, כבר עדיף לקנות כרטיסיה).
הכניסה לאזורים מסויימים בפארק גואל עולה כסף ומדובר בדיוק באזורים המתויירים(אלא מה). העלות לא כזו גבוהה, במיוחד בהתחשב בכך שמדובר באתר תיירות, אבל מה שאותנו ביאס היא העובדה שהכרטיס הוא לכניסה בשעה מסויימת לאזורים המגודרים(המרפסת עם הספסלים היפים ולמבנים בכניסה). יצאנו קצת שאננים ולא חשבנו בכלל שיהיה שינוי בפארק ופשוט נסענו לשם וכשהגענו מצאנו את התור, הגדרות וההמתנה. אפשר לרכוש כרטיסים במקום בעלות של 8 יורו לאדם או לרכוש אונליין בעלות של 7 יורו לאדם. קחו בחשבון שאם אתם מעדיפים להיות ספונטנים ולא לרכוש אונליין אלא במקום, בכדי לא להתחייב לתאריך ושעה, יש סיכוי לא רע שתגיעו ותאלצו להמתין לשעת הכניסה שלכם. אנחנו הגענו ב11 בבוקר, אבל השעה הקרובה הפנוייה היתה 12(לשעות 11 ו11:30 הכל התמלא), אז טיילנו קצת בפארק באזור החינמי, צפינו קצת בהופעה של The Mananers וחזרנו למטה ב12.
ביום ראשון רוב החנויות סגורות. הקניון היחיד שפתוח באזור מרכז העיר הוא המרה מגנום ויש בו לא מעט רשתות מוכרות. קחו בחשבון שמאחר שזה המקום היחיד שפתוח, הוא מאוד מאוד עמוס. גם השוק סגור ביום ראשון ולכן אם תכננתם לקנות משהו הביתה, תעשו זאת לפני יום ראשון.
אוכל - שלוש המלצות ואזהרה
אקדים ואומר שאני מתנצלת בפני הצמחונים/טבעונים שקוראים את הפוסט הזה. בברצלונה אוכלים בשר והרבה ממנו. שמעתי שיש פה ושם מסעדות צמחוניות בעיר, אבל ברוב המסעדות שאנחנו ביקרנו בהן המנות הכילו פירות ים או בשר מסוג כלשהו. נהננו מאוד מהאוכל בטיול כי אפשר לאכול לא רע בכלל בתמחור סביר יחסית(יותר זול מטאפאס אחד העם למשל).
אחזור על ההמלצה הקודמת על לוליטה טפריה. עברה שנה והמסעדה עדיין מוצלחת מאוד. העיצוב שומר על קו אחד ונעים לשבת שם(בלא מעט מהטאפאסים יש אווירת תקתוק, כאן קצת פחות). מנה מצויינת שניסינו ונשמעת פשוטה למדי להכנה בבית היא מנה של ביצת עין עם פטריות כמהין, שמן כמהין ופרוסות נקניק חזיר ספרדי(Jamon Iberico). אי אפשר לתאר עד כמה הטעמים האלה השתלבו נהדר יחד. מנה מצויינת שגרמה לנו לנגב את הצלחת לשאריות. הפטאטאס של לוליטה נשארו גם הפעם הכי טעימים בטיול.
חזרנו גם לטאלר דה טאפאס ברובע הגותי שהפתיע לטובה והיתה יותר מוצלחת מאשר הביקור הקודם(יכול להיות שתלוי בבחירת המנות). מומלצות מנות האספרגוס, הפטריות, הצ'וריסוס ברוטב פפריקה והקלאמרי.
מסעדה מוצלחת במיוחד שהגענו אליה דרך tripadvisor היא Bambarol. אמנם מדובר במסעדת טאפאסים, אבל האווירה היא דווקא של מסעדה רגילה, עם טפטוף בקצב איטי של המנות ואווירה רגועה יותר. החיסרון היחיד הוא האקוסטיקה הלא מוצלחת, אבל אם לא יושבים לידכם קבוצה קולנית מדי זה לגמרי נסבל. נהננו מאוד מהארוחה שם והמלצרים היו ממש סבלניים ואדיבים. מומלץ בחום.
וכעת לאזהרה. שמענו וקראנו המון המלצות על טאפאס 24 וממש התאכזבנו. תמחור מאוד גבוה ביחס למנות מיניאטורה(גם בקנה מידה טאפאסי), מנות לא כאלה מיוחדות או טעימות(המון המון שמן), מלצרים חסרי סבלנות או רצון לעזור בבחירת המנות ואווירת "יאללה, תסיימו כדי שנוכל לדפוק את הלקוח הבא". יצאנו מהמקום בתוך 20 דקות אחרי שאכלנו 4 מנות(שהגיעו בערך יחד) ושתינו בירה. לוותר.
כל התמונות בפוסט צולמו באמצעות iPhone 5, העדשה של המצלמה התחרפנה במהלך הטיול והאייפון הציל אותנו.
המלצות נוספות ופרטים נוספים תוכלו לקרוא בפוסט המלצות הקודם לברצלונה(שם תהנו גם מתמונות של העיר ולא רק של אוכל)
2 תגובות:
שטחית הייתי ושטחית אשאר - מה זה יפה לך עם אודם כהה וציפורניים ארגמניות!
מכל תמונות האוכל, בסוף התמקדת רק בי? אני מסמיקה פה!
גם אני נמשכת למראה הזה מאוד לאחרונה. עומר טוען שזה מבגר אותי. אני טוענת שזה החיים :)
הוסף רשומת תגובה