9.3.2010

מתכון ירקרק

בשבת האחרונה הכנו מנה בריאה וירוקה. אני מאוד אוהבת אותה ובסך הכל היא לא קשה להכנה, אז החלטתי לעזור גם לקוראים לאכול בריא :)

מצרכים:
נבטים - חצי חבילה.
בצל ירוק - חבילה
נבטי חמניה(לא חובה אבל מאוד בריא וטעים) - חצי חבילה
ברוקולי - חבילה
בצל
6 שיני שום
נודלס - שליש חבילה במקרה שלנו
רוטב סויה
מלח
צ'ילי
אופן הכנה:
חותכים את כל הבצל הירוק לגודל של 2-3 ס"מ.
חותכים את הברוקולי כך שמתקבלים רק הפרחים שלו, בלי רגליים.
קוצצים את הבצל לרצועות ואת השום לפלחים.
מבשלים את הנודלס בנפרד.
בסיר בינוני מטגנים עם מעט שמן את הבצל והשום עד שמזהיב מעט.
מוסיפים את הברוקולי ומערבבים.
כאשר הברוקולי נראה "ירוק יותר" (כמו בתמונה מעל) מוסיפים את שאר הירקות.
מתבלים עם 3 כפות רוטב סויה וצ'ילי לפי הטעם. במידה והשתמשתם ברוטב סויה רגיל בדרך כלל אין צורך להוסיף מלח.
מערבבים את הנודלס עם הירקות וזהו. מוכן.
קליל, לא?

2 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מהממת.
בדיוק חיפשתי מתכון קליל לשבת שמצריך רק כיריים. (דירת מתנדבים של מר.בויפרנד)

(אם את לא מכירה אותי זה בגלל שאני סמויה מכוח ההרגל)
שבת שלום (:

קרן אמר/ה...

ברוכה הבאה, סמויה מכח ההרגל!
מתכון מעולה. יהיה לכם טעים :)
סופ"ש נעים וטעים.