23.1.2014

סופ"ש בחצר

באופן טבעי, לאחרונה יוצא לנו להעביר את השבתות שלנו ברחובות. אחי עסוק בלימודים לעוד תקופת בחינות, בתקווה שגם את זו יסיים כמצטיין דיקן (גאון הילד). אמא שלי מעולם לא היתה חובבת בישול מושבעת. דווקא אפייה היא יותר הצד החזק שלה ומבחינתה ארוחת ערב מושלמת היא פרוסת לחם עם חמאה, לא צריך יותר. מכאן נשארנו איתי, חובבת הבישול היחידה שנשארה בבית. המטבח של ההורים שלי הוא מרכז הבית, גדול, מזמין, נוח ומרווח. כיף לבשל בו ואבי תכנן אותו במיוחד בשביל הצורך הזה. אני זוכרת בקרי שבת שבהם התפנקנו ונשארנו לישון ברחובות, מתעוררים לריח פנקייקים טריים שאבא מכין. זוכרת אותי יושבת על השרפרף ליד האי ומארחת לו חברה בזמן שהוא מכין את כל הבלילה. ההורים שלי היו מבשלים המון יחד. אמא שלי על עמדת הסו שף, קוצצת ומכינה את הפרודוקטים כמו בתוכנית בישול, ואבא שלי בעמדת השף. מערבב, מתבל, מקפיץ ומבשל.
עד היום לא ממש יצא לי לבשל ארוחות שלמות במטבח הזה. כשבניית הבית הזה הסתיימה לפני כ8 שנים, כבר לא גרתי בקביעות בבית ועברתי לבאר שבע ללימודים. וחוץ מזה, זו היתה העמדה שלו. הוא אהב מאוד לבשל לנו, המשפחה הקרובה, לחברים שלהם וגם לחברים שלנו שתמיד שמחו להצטרף לארוחה טעימה. תמיד דאג להכין לכל אחד את המנה שאהב. אז עכשיו אני בעמדה שלו. מבשלת במטבח המפנק הזה. מתרגלת לאבזור הנוח ולכיריים הענקיות (ורק את התנור - מלכודת מוות לכפות ידיים, הייתי מחליפה כבר, קיבינימט). מה שנקרא, קיצ'נאייד אהובי.
חוץ מהמטבח המוצלח(ורמקולים בחדר האמבטיה), היתרון הגדול של הבית הזה הוא החצר שהופכת למאוד מזמינה במזג האוויר הנוכחי. כיף להתכרבל על הספסל עם כוס תה נענע ועוגת גזר טעימה שאמא שלי אפתה. התמונות כאן צולמו לפני שבועיים או שלושה, אבל רק עכשיו "הגיעה המוזה" לפרסם אותן. כנראה שמזג האוויר האביבי לא השתנה כל כך בתקופה האחרונה.
מה לבשתי?
שמלה מH&M בברצלונה לפני שנה, כ50 ש"ח.
גרביונים של קלזדוניה מברצלונה השנה, כ25 ש"ח.
מגפונים של שומייקר, 420 ש"ח בסייל מטורף של יום העסקים הקטנים.
שרשרת מדוכן בנחלת בנימין, 100 ש"ח.
משקפי שמש של אירוקה, 120 ש"ח.
עוד סופ"ש בחצר מתקרב ובא...

2 comments:

sefi אמר/ה...

ניראה רגוע ומקסים.
השמלה והמשקפיים ניראים מעולה!
סופ"ש נעים :)

אנונימי אמר/ה...

את פתאום נראית שונה... קשה להסביר למה- יפה אך שונה.