20.12.2009

שישי גשום

יום שישי היה כל כך גשום שאי אפשר היה לראות את השמיים.
בקושי הצלחנו לצאת לקניות מבלי להרטב.
למרות תכנונים לצאת לאיזה דאנס בר בסוף נשארנו בבית, גם בגלל הקור והגשם וגם בגלל הברכיים שלי (שכנראה הקור לא עושה להן טוב).
אז ניצלנו את השישי הזה לבישולים אינטנסיביים.
הכנו מרק ירקות חם ועשיר לצהריים(באמת עשיר, לא כמו זה של ביג מאמא). החבר לא האמין לי שאפשר להתמלא ממרק ירקות, אבל התחיל להאמין לי כשהוא קרס לקראת אמצע הקערה השניה.

לערב ממש השקענו, הכנו קנלוני ממולא בבשר ברוטב עגבניות ותרד.
זה אמנם נשמע מאוד מורכב ומסובך אבל זה ממש ממש לא. אז הנה המתכון.
מצרכים
10 עגבניות בינוניות בגודלן.
200 גרם עלי תרד טריים.
300 גרם בשר בקר איכותי.
ראש שום אחד.
כמה עלי בזיליקום טרי, או קוביית בזיליקום של דורות.
בצל אחד בינוני.
מלח וצ'ילי לתיבול.
חבילת קנלוני לבחירתכם. אנחנו הלכנו על אלה של ברילה והם היו טובים מאוד.

הכנת הרוטב
חותכים לקוביות את העגבניות, השום והתרד.
מטגנים במעט שמן זית את השום ומוסיפים את התרד והעגבניות.
מוסיפים את הבזיליקום.
מבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב סמיך.
מתבלים לפי הטעם. אנחנו אוהבים לתבל במלח וצ'ילי בלבד.
הכנת המילוי
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים במחבת.
לאחר שהבצל השחים מוסיפים את הבשר ומערבבים.
לאחר שהבשר התבשל, מוסיפים כ6 כפות גדושות מהרוטב.
הבשר לא צריך לשחות ברוטב אבל צריך לחוש אותו, תזכרו גם שצריך להישאר לכם מספיק רוטב כדי לכסות את גובה הקנלוני בתבנית.
אמור להראות כך. צד ימין הבשר, צד שמאל הרוטב.
נותנים למילוי להתקרר קצת (לא נעים להתעסק עם זה חם).
ממלאים את הקנלונים כך שנשאר כחצי ס"מ ריק מכל קצה.
מפזרים את הרוטב מעל. אפשר להוסיף פרמז'ן אם רוצים. לנו פשוט לא היה. יש מחסור בפרמז'ן בכל הארץ, מסתבר.
ככה זה נראה לפני האפיה:
ואחרי האפיה:

הצעה לצמחונים
במקום מילוי בשר אפשר להשתמש במילוי תרד וריקוטה.
משתמשים בכ200 גרם תרד ו200 גרם ריקוטה. חולטים את התרד כ2 דקות במים רותחים ומוציאים אל מי קרח. מערבבים את התרד עם הריקוטה ועם ביצה אחת(כדי שלא יהיה מושי ונוזלי מדי לאחר אפיה). מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
אם בחרתם במילוי כזה, מומלץ להוסיף לרוטב עגבניות קצת שמנת ולהוסיף מעל לרוטב עגבניות שכבה של רוטב בשמל.

בתאבון!

אין תגובות: