3.1.2010

מתכון לבראוניז

את המתכון הזה אמא שלי קיבלה ממישהי שעבדה איתה לפני כמה שנים ומאז זו עוגה שנאפת באופן קבוע אחת לשבוע אצלנו בבית. החברה ההיא קראה לעוגה הזו "עוגה לתפוס חתן". ככה האמא שלה קראה למתכון הזה. אני מניחה שהסיבה שהיא קראה ככה לעוגה היא שזו עוגה מאוד טעימה ודי מרשימה בטעם שלה, אבל כל פקאצה יכולה להכין אותה כי היא כל כך פשוטה להכנה.
עם השנים הזיכרון הגרוע של אמא שלי הוסיף שדרוג למתכון. במקור המתכון עם 4 ביצים, אבל אמא שלי, שלא זוכרת מתכונים בעל פה וזה לא משנה כמה פעמים היא תכין אותם, התחילה להכין העוגה ואז אחרי שבירת הביצים גילתה שהיא מסתכלת בכלל על מתכון לעוגת גבינה. מאז עושים אצלנו בבית את העוגה עם 5 ביצים כי זה הופך אותה לרכה וטעימה יותר וגם היא מתייבשת פחות מהר ונשארת טרייה לאורך זמן.
ולמצרכים
200 גרם חמאה.
200 גרם שוקולד מריר.
5 ביצים.
כוס סוכר.
כוס קמח תופח.

אופן הכנה
ממיסים את החמאה השוקולד יחד בבן מרי(סיר עם מים רותחים ובתוכו קערה עם החמאה והשוקולד).
מקציפים את הביצים השלמות עם כוס הסוכר. מוסיפים את הסוכר באיטיות לתערובת. מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה וקצף עמיד.
מערבבים את תערובת השוקולד עם תערובת הביצים בתנועת מעטפה(או איך שלא קוראים לערבוב הזה ששומר על הקצף) ומוסיפים לאט לאט את הקמח. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
אופים ב180 מעלות למשך כחצי שעה. בודקים עם קיסם שמוכן.

העוגה הזו טעימה בטירוף. מצד שני, יש שם 200 גרם חמאה ו200 גרם שוקולד, אז מה כבר יכול להשתבש?


10 תגובות:

boiler אמר/ה...

לא פייר, עד שהתחלנו דיאטה חריפה את מביאה מתכונים ופוסטים על אוכל בקצב מסחרר...?

אחח, קשה לנו...
הסיפור על המתכון מאוד משעשע, אבל ככה זה באוכל, המאכלים המיוחדים/מזעזעים ביותר נוצרו בשיטה הזאת..

שבוע טוב!

קרן אמר/ה...

מצטערת על הרס הדיאטה. זה לא בכוונה. אני פשוט אוהבת לאכול וגם לבשל וסופסוף זה התחיל להתבטא פה בבלוג.

אמא שלי ומתכונים זה תמיד משעשע. שבוע טוב גם לכם!

אנונימי אמר/ה...

נשמע ונראה מעולה!
לאיזה כמות זה בדיוק? כלומר לאיזה תבנית זה מתאים?

קרן אמר/ה...

אממ, לתבנית של מלבנית של 20X35 בערך.
תבנית בינונית.

אבא אמר/ה...

קרן
גם הזכרון שלך לא משהו
2 סוכר וניל.

קרן אמר/ה...

זה לא הזיכרון, זה הטעם. אני עושה בלי...
אבל צדקתי בגודל התבנית בתגובה למעלה?

אבא אמר/ה...

כן צדקת בקשר לגודל התבנית.
בעקרון הגודל שציינת נותן גובה של כ-4 ס"מ.

נעלולה אמר/ה...

דיייייייייייייי! נשמע ממש טעים! בא לי נורא! (אין לי מיקסר. או מקום על השיש. או שקע נוסף לחשמל). אה, ונראה לי שהתכוונת לתנועות קיפול, אבל לא סגורה על זה. יפה לך לפתוח את השבוע בבראוניז!

קרן אמר/ה...

האמת שגם בלנדר ידני מספיק במקרה הזה. ככה אני עושה בבית.
כן, כזה, קיפול. לפעמים יש לי קצר ואני לא מצליחה לזכור מילה. אלצהיימר??

אנונימי אמר/ה...

מתכון מעולה! ובאמת קל להכנה!
הנה עוד מתכון טעים לעוגיות ריבת חלב שישבור לכם את הדיאטה
:)