המנה הזו כל כך טעימה, לא כבדה וקלה להכנה.
מצרכים:
1 ק"ג תרד
1 בצל קצוץ
300 ג' גבינת מוצרלה מגוררת
9 כפות (90 גרם) קמח
3 ביצים
גמבה חתוכה לקוביות קטנות (חצי ס"מ)
מלח ופלפל
אופן הכנה:
מרתיחים סיר עם מים, ממליחים קלות.
מוסיפים את התרד ומבשלים דקות אחדות.
מסננים, סוחטים עודפי מים וקוצצים דק.
מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד לשקיפות.
מערבבים בקערה את התרד, הבצל, הגבינה המגוררת, הקמח, הביצים, הפלפל הקלוי והתבלינים ומערבבים. אם העיסה רכה מדי, מוסיפים עוד קצת קמח.
מחממים תנור ל- 200 מעלות ומשמנים תבנית של התנור במעט שמן זית.
צרים כדורים במשקל של כ-60 גרם כל אחד, פוחסים אותם קצת עם הידיים.
מסדרים בתבנית ואופים כרבע שעה עד הזהבה.
ברונימוטי מגישים את המלפטי על רוטב רוזה (לא מעורבב, אלא מונח על). מי שרוצה לחסוך קצת בקלוריות (כי בסך הכל זו לא מנה משמינה כל כך, מלבד המוצרלה) אפשר לשים עם רוטב עגבניות.
בתאבון.
עדכון: הכנתי עכשיו. יצא מעולה! כדי לחסוך קצת קלוריות טיגנתי את הבצל בלי שמן על מחבת טפלון.
והנה התוצאה:
מצרכים:
1 ק"ג תרד
1 בצל קצוץ
300 ג' גבינת מוצרלה מגוררת
9 כפות (90 גרם) קמח
3 ביצים
גמבה חתוכה לקוביות קטנות (חצי ס"מ)
מלח ופלפל
אופן הכנה:
מרתיחים סיר עם מים, ממליחים קלות.
מוסיפים את התרד ומבשלים דקות אחדות.
מסננים, סוחטים עודפי מים וקוצצים דק.
מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד לשקיפות.
מערבבים בקערה את התרד, הבצל, הגבינה המגוררת, הקמח, הביצים, הפלפל הקלוי והתבלינים ומערבבים. אם העיסה רכה מדי, מוסיפים עוד קצת קמח.
מחממים תנור ל- 200 מעלות ומשמנים תבנית של התנור במעט שמן זית.
צרים כדורים במשקל של כ-60 גרם כל אחד, פוחסים אותם קצת עם הידיים.
מסדרים בתבנית ואופים כרבע שעה עד הזהבה.
ברונימוטי מגישים את המלפטי על רוטב רוזה (לא מעורבב, אלא מונח על). מי שרוצה לחסוך קצת בקלוריות (כי בסך הכל זו לא מנה משמינה כל כך, מלבד המוצרלה) אפשר לשים עם רוטב עגבניות.
בתאבון.
עדכון: הכנתי עכשיו. יצא מעולה! כדי לחסוך קצת קלוריות טיגנתי את הבצל בלי שמן על מחבת טפלון.
והנה התוצאה:
2 תגובות:
תודה רבה על המתכון הטעים, אבל נראה לי שאמשיך לזלול את המנה המקורית ברונימוטי. חולה עליהם
גם אני.
בהחלט הבחירה שלי לאיטלקית משובחת. למרות שלפעמים אני זולגת לפסטה מיה ולו בגלל הקינוחים המעולים.
אבל עדיין, לפעמים מחפשים לגוון בבית.
הוסף רשומת תגובה